Kerttu

”Tavoitteenani on edistää lapsen luovuuden ja tasapainoisen persoonan kehittymistä tarjoamalla monipuolisia elämyksiä aisteille. Lapsi näkee ja kokee nuket elävinä. Esityksissä eri rooleihin samaistuminen ja eläytyminen voi parhaimmillaan purkaa lapsessa sellaisia kokemuksia ja tunteita, joita hän ei muuten uskalla tai kykene tuomaan julki. Leikki ja luovuus kulkevat käsi kädessä. Nukketeatteri voi tarjota ainutlaatuisia vuorovaikutuksen ja elämyksen hetkiä myös koko perheelle, koska esityksiä työstetään usein jälkeenpäin leikin keinoin.”

Uudenkaupungin matkailuoppaat ry on valinnut Kerttu Aaltosen Vuoden ruusun 2015 saajaksi. Ruusu jaetaan vuosittain sellaiselle paikalliselle taholle tai henkilölle, jotka ovat työllään tai toiminnallaan tehneet Uuttakaupunkia myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Kerttu Aaltonen aloitti nukketeatterin tekemisen 50 vuotta sitten. Vuosi 2021 oli hänen pitkän uransa taiteilijajuhlavuosi.

Nukketeatteri Piironginlaatikko juhlii 40-vuotista taivaltaan vuonna 2024.
Merkkipaalua juhlistetaan mm. uuden Myllymuori- seikkailun ja juhlanäyttelyn välityksellä.

Suomen Kulttuurirahaston nuorisohanke Myrskyssä hänet palkittiin kulttuurityöstään nuorten parissa vuonna 2010.

Kerttu Aaltonen on palkittu kotikaupungissaan Uudessakaupungissa Vuoden kulttuuriteko 2005 -palkinnolla.


Kerttu Aaltonen monipuolisen ammatillisen koulutuksen hankkinut nukketeatteritaiteilija, joka lukuisissa näytelmissään, näyttelyissään ja tapahtumissaan vie katsojat sadun ja fantasian maailmaan. Hänellä on vuosikymmenten kokemus ja näkemys nukketeatterin mahdollisuuksista sekä vahva halu tehdä työtä lastenkulttuurin puolesta ohjaajana, esiintyjänä ja alan kouluttajana. Tarjolla on myös elämyksellisiä työpajoja eri aiheista tilaajan toiveen mukaan.