17 tammi

Vaakahuoneen Satukammari

Piironginlaatikon Satukammari on avoinna sopimuksen mukaan ja siellä voi tutustua nukkeihin ja muuhun saturekvisiittaan. Satukammarissa voi kuulla Vaakahuoneen kiehovan tarinan.

Huomioimme pandemiarajoitukset ja toimimme niiden mukaan.

04 tammi

Piironginlaatikon juhlavuosi

Hei meil on bileet ja sinut on kutsuttu!

Vuosi 2021 on Nukketeatteri Piironginlaatikossa täynnä juhlahumua ja huvituksia, kun juhlistamme 50 vuotta tarinoiden taikaa.

Teatteritirehtöörimme Kerttu Aaltonen on katsokaas taikonut satumaisia nukketeatterihommia jo viiden vuosikymmenen ajan, joista tasan 20 vuotta täällä Piironginlaatikossa.

Kyllä, sekä tirehtöörillä että putiikilla on synttärit – jee!

Juhlavuoden aikana sukelletaan tarkastelemaan vähän menneitä, toteutetaan tuttuja juttuja ja taiotaan tietysti myös uutta ihan läjäpäin. Tässä sukkelassa koronatilanteessa ollaanpa myös varauduttu siihen, että saamme ilahduttaa teitä turvallisesti sekä koronan ehdoilla että siitä huolimatta. Tänä(kään) vuonna meitä ei pidättele mikään!

Vakkariohjelmistostamme ennakkotietona mainittakoon Myllymuorin seikkailut, jotka koronatilanteen salliessa pistetään tulille toukokuussa 2021 tilauksesta ja heinäkuussa kaikille avoimet kiertueet tiistaisin ja torstaisin. Tänä vuonna seikkailussaan Myllymuori etsii kaivoa.

Juhlavuoden humusta tullaan kertomaan vuoden mittaan täällä nettisivulla ja Piironginlaatikon somekanavissa.

Tykkää, jaa, kommentoi, täggää ja tuu mukaan bileisiin!

#piironginlaatikko
#50vuottatarinantaikaa

03 tammi

Myllymuorin satuseikkailut lapsille 2022

Jännitystä, iloa ja hyvää mieltä kesällä 2022

Myllytonttu lähtee avaruuteen

Myllymuori on kuullut, että viime aikoina avaruusmatkailusta on tullut maailmalla hitti. Mutta miten avaruuteen matkustetaan?

Myllytontun mielestä maailmankaikkeuden ihmeitä pääsee kokemaan, jos läpäisee vain astronauttien testit ja osaa rakentaa kunnollisen avaruusaluksen.  Testit eivät tosin ole ihan helppoja, mutta niistä selviydytään yhdessä pähkäillen. Astronautin tulee myös soveltua kuulennolle, ja siihen tarvitaan monipuolinen mittauslaite, Vaakahuoneen vaaka. Raketin voi valmistaa porukalla. Rakettiin kannattaa askarrella monta nappulaa, vipstaakia sekä luukkuja tähtien katselemiseen.

Hauska uusi seikkailuretki työpajoineen vie tarinasta toiseen musiikin, leikin ja pienten tehtävien avulla.  Reitti kuljetaan jalan Uudenkaupungin idyllisten puutalojen katveessa, nähtävyyksiä katsellen. Seikkailuun on sävelletty oma avaruusmusiikki.

Koko perheen avaruusretket toteutetaan yhdessä Uudenkaupungin Vanhat Talot ry:n ja matkailutoimiston kanssa.  Alle kouluikäisten on kuitenkin hyvä liikkua oman aikuisen seurassa, ja pienimmille kannattaa ottaa mukaan rattaat. Retki soveltuu mainiosti myös päiväkoti- ja alakoululaisryhmille.

Seikkailut ryhmille toukokuussa tilauksesta ja heinäkuussa tiistaisin ja torstaisin vakioaikoina.

Tilaukset ryhmille toukokuussa 2022
Kerttu Aaltonen puh. 044 2828151
kerttu.aaltonen@piironginlaatikko.com.

Kaikille avoimet seikkailut heinäkuussa 2022
TI ja TO klo 11.00-12.00 ajalla 5.7–28.7.2022

Lähtöpaikka Vaakahuoneelta, matkailutoimiston sisäpiha, os. Rauhankatu 10

LIPUT

Osta liput:

https://www.doerz.com/myllymuori-seikkailuretket

10 €/hlö, perhelippu 35 € (sis. 4 henk. samasta taloudesta)

Tallenna

20 maalis

Myllymuori lähtee piknikille

NOUDATAMME VALLITSEVIA PANDEMIAOHJEITA!

Ämpärillinen hauskuutta <3! Koko perheen ohjelmallinen, musiikillinen ja tarinaan perustuva kesäpiknik ke 28.7. 2021 ja pe 30.7.2021 klo 10-11 Myllymäellä. Mitä satujen salaisuuksia voi löytyä vanhoista tuulimyllyistä? Ohjelmamaksu 5 €/henkilö.

Omat eväät mukaan.

Seuraa ilmoittelua!