17 tammi

Vaakahuoneen Satukammari

Piironginlaatikon Satukammari on avoinna sopimuksen mukaan ja siellä voi tutustua nukkeihin ja muuhun saturekvisiittaan. Satukammarissa voi kuulla Vaakahuoneen kiehovan tarinan.

Huomioimme pandemiarajoitukset ja toimimme niiden mukaan.

04 tammi

Piironginlaatikon juhlavuosi

Hei meil on bileet ja sinut on kutsuttu!

Vuosi 2021 on Nukketeatteri Piironginlaatikossa täynnä juhlahumua ja huvituksia, kun juhlistamme 50 vuotta tarinoiden taikaa.

Teatteritirehtöörimme Kerttu Aaltonen on katsokaas taikonut satumaisia nukketeatterihommia jo viiden vuosikymmenen ajan, joista tasan 20 vuotta täällä Piironginlaatikossa.

Kyllä, sekä tirehtöörillä että putiikilla on synttärit – jee!

Juhlavuoden aikana sukelletaan tarkastelemaan vähän menneitä, toteutetaan tuttuja juttuja ja taiotaan tietysti myös uutta ihan läjäpäin. Tässä sukkelassa koronatilanteessa ollaanpa myös varauduttu siihen, että saamme ilahduttaa teitä turvallisesti sekä koronan ehdoilla että siitä huolimatta. Tänä(kään) vuonna meitä ei pidättele mikään!

Vakkariohjelmistostamme ennakkotietona mainittakoon Myllymuorin seikkailut, jotka koronatilanteen salliessa pistetään tulille toukokuussa 2021 tilauksesta ja heinäkuussa kaikille avoimet kiertueet tiistaisin ja torstaisin. Tänä vuonna seikkailussaan Myllymuori etsii kaivoa.

Juhlavuoden humusta tullaan kertomaan vuoden mittaan täällä nettisivulla ja Piironginlaatikon somekanavissa.

Tykkää, jaa, kommentoi, täggää ja tuu mukaan bileisiin!

#piironginlaatikko
#50vuottatarinantaikaa

03 tammi

Myllymuorin satuseikkailut lapsille 2021

Jännitystä, iloa ja hyvää mieltä kesällä 2021

Plumpsis! Myllymuori etsii kaivoa

Mitä tapahtuu, kun Myllytontun kaivossa ei ole pisaraakaan vettä? Miten Myllytonttu voi keittää ruokaa, uida saavissa ja nauttia saunan löylyistä? Löytyykö selitys sangen monimutkaisesta putkistosta maan alla vai piileekö vika jossain muualla? Tilataanko paikalle kaivurimies? Myllymuori lähtee ratkomaan pulmaa ja aloittaa uuden kaivonpaikan etsinnät lasten kanssa. Etsintöihin tarvitaan ainakin pajunoksa.

Hauska laulua, leikkiä, loruja sekä yllätysohjelmaa sisältävä retki Uudenkaupungin keskusta-alueella vie tarinasta toiseen. Seikkailuun on sävelletty myös uusi, iloinen kaivonetsintä-biisi, jota säestetään ämpäriorkesterilla. Kävelyreitti kulkee Vaakahuoneelta Raatihuoneen, Ylisenkadun, Kenkäkauppa Alinan, kirjaston ja Rauhanpuiston kautta torille, jossa on lasten leikkipuisto.

Seikkailuretket toteutetaan yhdessä Kenkäkauppa Alinan ja Uudenkaupungin matkailutoimiston kanssa, ja ne on suunniteltu koko perheelle. Alle kouluikäisten on kuitenkin hyvä liikkua oman aikuisen seurassa, ja pienimmille kannattaa ottaa mukaan rattaat. Retki soveltuu mainiosti myös päiväkoti- ja alakoululaisryhmille.

Koronatilanteen salliessa seikkailut ryhmille toukokuussa tilauksesta ja heinäkuussa tiistaisin ja torstaisin vakioaikoina.

Tilaukset ryhmille toukokuussa 2021
Kerttu Aaltonen puh. 044 2828151
kerttu.aaltonen@piironginlaatikko.com.

Kaikille avoimet seikkailut heinäkuussa 2021
TI ja TO klo 11.00-12.00 ajalla 6.7–29.7.2021

Lähtöpaikka Vaakahuoneelta, matkailutoimiston piharakennus, os. Rauhankatu 10 (sisäpiha)

LIPUT

10 €/hlö, alle 2 v maksutta, perhelippu 35 € (sis. 4 henk. samasta taloudesta)

Osta liput verkosta:
https://www.duerts.fi/visituusikaupunki

Tallenna

20 maalis

Myllymuori lähtee piknikille

NOUDATAMME VALLITSEVIA PANDEMIAOHJEITA!

Ämpärillinen hauskuutta <3! Koko perheen ohjelmallinen, musiikillinen ja tarinaan perustuva kesäpiknik ke 28.7. 2021 ja pe 30.7.2021 klo 10-11 Myllymäellä. Mitä satujen salaisuuksia voi löytyä vanhoista tuulimyllyistä? Ohjelmamaksu 5 €/henkilö.

Omat eväät mukaan.

Seuraa ilmoittelua!