23 elo

Wanha Vaakahuone juhlii 2.-3.9.2017

Nukketeatteri Piironginlaatikko juhlistaa Uudenkaupungin 400v-juhlavuotta Wanhalla Vaakahuoneella syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.9.2017. Kaupungissamme järjestetään samana viikonloppuna Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuma, jonka lomassa Vaakahuoneen juhlallisuuksiin on helppo poiketa vierailulle.

Wanha Vaakahuone avaa ovensa lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00 ja pysyy avoimena molempina juhlapäivinä aina klo 16.00 saakka. Vaakahuoneella on Leena Laurilan tekstiilitaidenäyttely, Joulupuoti ja Nukketeatteri Piironginlaatikon Satumaailma.

Juhlan kunniaksi Wanhan Vaakahuoneen pihapuut koristellaan kahden turkulaisen kädentaitajan luomuksilla. MianVirkkuut on tehnyt huikean pitkän neulegraffititaideteoksen ja Boutique Minne luonut kauniit juhlapuvut. Molemmat teokset ovat olleet esillä toukokuussa järjestetyssä Knit ’n’ Tag Turku-tapahtumassa Aurajoen rannalla. Nyt luomuksia voi tulla ihastelemaan Vaakahuoneelle! <3

Tapahtuma on pääsymaksuton ja sijaitsee osoitteessa Rauhankatu 10 (sisäpiha), Uusikaupunki. Ovet avoinna la-su LA-SU klo 10-16.

 

Varaslähtö jouluun

Jo perinteeksi muodostunut Joulupuoti avaa ovensa Wanhan Vaakahuoneen juhlaviikonloppuna. Syyskuun ensimmäisen viikonlopun kunniaksi on hyvä alkaa suunnitella tulevaa joulukautta. Osta siis ihania käsin tehtyjä joulukortteja tai ihania jouluisia kyläilyviemisiä ja muita muistamisia.

Joulupuoti on avoinna LA-SU klo 10-16.

 

Tuo käsin tehtyjä tuotteitasi myyntiin

Jos haluat käsin tehtyjä tuotteitasi myyntiin Wanhan Vaakahuoneen joulupuotiin, voit lunastaa myyntipaikan 5€ hintaan. Tuo valmiiksi hinnoitellut tuotteesi Vaakahuoneelle ja me hoidamme loput. Myyntituotot saat pitää itse, kunhan myyntipaikkamaksu on hoidettu. Myyntipaikkoja on rajoitetusti ja ne myydään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varaa myyntipaikka 31.8.2017 mennessä.
044 282 8151 (Kerttu Aaltonen) / nanna.loiske@gmail.com (Nanna Loiske)
myyntipaikka 5€, veloitetaan kun tuot kädentuotteesi myyntiin.

23 elo

Nukketeatteri Piironginlaatikko tuo Uudenkaupungin Venetsialaisiin Naurua, kultaa ja tuulta la 26.8.2017

Nukketeatteri Piironginlaatikko järjestää varjoteatteriesityksen Pakkahuoneen rannassa lauantaina 26.8.2017. Naurua, kultaa ja tuulta -teos on osa Venetsialaiset-tapahtuman ohjelmaa ja se esitetään kaksi kertaa, klo 21.45 ja 22.15. Kumpikin esityskerta kestää 15 minuuttia ja niiden välissä on Venetsialaisten perinteinen ilotulitus.

Värillinen varjoteatteriperformanssi perustuu uusikaupunkilaisten nuorten kirjoittamiin tanka-runoihin. Esitys on sanaton; tarina esitetään musiikin, tanssin ja varjoteatterin keinoin. Tanka-runot kirjoitettiin vuonna 2010 Pakkahuoneen rannassa esitettyä varjoteatteriesitystä varten ja tämän vuoden performanssi onkin eräänlainen uustuotanto silloisesta.

Vuoden 2010 esityksen taiteellisen työryhmän pääjäsenet ovat samat. Uusikaupunkilainen Saija Heinonen vastaa tanssista ja Kerttu Aaltonen heijasteista ja ohjauksesta. Esityksen visualisoinnin on kaksikko tehnyt yhteistuumin. Musiikki on Pete Pethmanin käsialaa, kuten aikaisemmassakin esityksessä. Tekniikasta ja taustatuotannosta vastaa Nukketeatteri Piironginlaatikon henkilökunta.

Tanka-runous
Tanka (jap. 短歌, ’lyhyt runo’) on japanilainen runouden laji. Tanka jakautuu perinteisesti kahteen lauseeseen. Japanin kielessä tanka kirjoitetaan usein yhteen suoraan riviin, mutta suomen kielessä ja muissa kielissä rivit jaetaan yleensä viiteen tavukappaleeseen muotoon 5-7-5-7-7.

Varjoteatteriperformanssin takana

Saija Heinonen
22-vuotias metalliartesaani, taiteilija ja tanssija.
Oli mukana varjoteatteri-projektissa jo vuonna 2010, ollessaan 15-vuotias.
Asuu Uudessakaupungissa ja aloittelee ammattiuraansa kädentaitajana ja taiteilijana.

Kerttu Aaltonen
Nukketeatteri Piironginlaatikon teatterijohtaja, yrittäjä ja nukketeatteritaiteilija. Kuvataidekoulun opettaja. Vakka-Suomen Taideyhdistyksen sihteeri.
Asuu Uudessakaupungissa, vaikuttaa Etelä-Suomen alueella.

21 tammi

Myllymuori etsii Mokeponeja!

Suositut Myllymuorin seikkailuretket alkavat jälleen uudella tarinalla 4.7.-27.7.2017 tiistaisin ja torstaisin klo 11-12.30.

Tänä kesänä seikkaillaan Uudenkaupungin 400 -juhlavuoden kunniaksi kaupungin perustajan, kuningas Kustaa II Adolfin jalanjäljillä. Kuljetaan torin poikki entisen lasitehtaan paikalle, Sorvakon sillalle ja Bonk Keskuksen tuntumaan. Mokeponien etsintä päättyy Leijonapuistoon, jossa syödään eväät. Lue lisää: http://www.piironginlaatikko.com/myllymuori/

Retket ja liput (8 €/henkilö, alle 2 v. maksutta) varataan ennakkoon Uudenkaupungin matkailutoimistosta, Rauhankatu 10, josta retki myös alkaa. Puh. 050 420 5333, 050 420 5425 tai matkailu@uusikaupunki.fi

Myllymuori2

Tallenna

21 tammi

Hiiriperhe Nyströmin elämää kirjaston kaakeliuuneissa

Miniatyyripanoraama Uudenkaupungin historiasta
Näyttely pohjautuu Karoliina Lehmusvirran kirjoittamaan tarinaan, Mika Reinholmin ottamiin valokuviin, Jari Jalosen luomiin äänimaisemiin ja Kerttu Aaltosen toteuttamiin nukkeihin niiden sadunomaisissa miljöissä.

Panoraama on Uki 400 -juhlavuoden tapahtumia.

Näyttelyaika
Avajaiset 20.4.2017 klo 9.30

Näyttely on esillä koko vuoden. Uudenkaupungin kirjasto

Tallenna