Vaakahuone

Vaakahuone, UusikaupunkiNukketeatteri Piironginlaatikon kotina toimii ihastuttava vaaleanpunainen pytinkirouva 1890-luvulta. Vaakahuoneelle on helppo löytää sillä se sijaitsee Uudenkaupungin matkailutoimiston vierellä vain kivenheiton päässä torilta ja linja-autoasemalta.

Rakennus on aikoinaan tuotu hevospelillä nykyiselle paikalleen raatihuoneen vierelle. Vaakahuoneella on kiehtovia tarinoita kerrottavanaan omasta ja kotikaupunkinsa historiasta. Uusia tarinoita syntyy jatkuvasti Piironginlaatikon vaihtuvien näyttelyiden ja satumaailmoiden siivittämänä.

Kesäisin Vaakahuone avaa ovensa sopimuksen mukaan ja sinne on vapaa pääsy.

Vaakahuoneella asuva Kasperteatteri saattaa vierailla kesäisin myös torilla ja Myllymuorin kanssa voi päästä taiteilemaan vaikka maalauspajassa. Kaupungilla saattaa tavata myös elävän patsaan.

Myllymuorin ryhmille suunnatut seikkailuretket toukokuussa ja kaikille avoimet heinäkuun retket alkavat Vaakahuoneelta.

Tule ihastelemaan myös pienen pop up -käsityöpuodin tarjontaa. Korkeatasoisia, yksilöllisiä tuotteita. Puoti on avoinna syksyisin sekä joulun alla, jolloin Pieni joulupuoti täyttyy ihanista lahjoista. Aukioloajat löytyvät Fb:sta Nukketeatteri Piironginlaatikon tapahtumista.

Joulupuoti avoinna 24.11.2023 klo 10-15. Joulumuori tarjoilee jouluglögiä!